به گزارش پارک علم و فناوری قم به نقل از مهر، دکتر ابوذر ابراهیمیترکمان، رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، ظهر امروز شنبه ۲۶ مهر، با حضور در کلیسای سرکیس مقدس تهران، با جاثلیق آرام اول کشیشان، اسقف اعظم ارامنه جهان در حوزه سیلیسی، دیدار و گفتوگو کرد. جاثلیق آرام اول، برای دیداری چند روزه از جمهوری اسلامی ایران، از مقر خود در لبنان به کشورمان آمده است.
دکتر ابراهیمی در این دیدار با ابراز خوشحالی از حضور اسقف اعظم ارامنه جهان در حوزهی سیلیسی در ایران، به همکاریهای اسقف سبوه سرکیسیان، اسقف اعظم ارامنهی تهران و شمال با سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، اشاره و از وی به عنوان محور اصلی نشستهای گفتوگوی بین ادیان این سازمان با گروههای مسیحی، نام برد. وی تأکید کرد: فعالیتهای کلیسای سرکیس مقدس، در راستای صلح، همدلی و یکدلی است.
ابراهیمی همچنین با بیان اینکه خوشبختانه در ایران، مسلمانان با دوستان ارمنی خود، روابط بسیار خوبی دارند، خطاب به رهبر ارامنهی جهان حوزهی سیلیسی، گفت: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، گفتوگوهای دینی خوبی با کلیسای لبنان برگزار کرده است.
وی با بیان اینکه جهان امروز به شدت نیاز به صلح و همدلی دارد، افزود: وظیفه رهبران دینی این است که مردم را به سمت صلح، هدایت کنند. هرچه خشونت در اطراف ما بیشتر شود، نیاز به وحدت نیز بیشتر احساس خواهد شد.
این عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه با تأکید بر نقش گفتوگوهای دینی برای حل معضلات کنونی جهان، گفت: مشکلات از زمانی دامنگیر بشر شده که گفتوگوهای رو در رو نادیده گرفته شدند. در حقیقت، انجام گفتوگوهای رودرروی دینی، انرژی و جوّی از خود ساطع میکند که «یکدیگرفهمی» حاصل آن است. سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی هم، هرجا در گفتوگو شرکت کرده، سود برده است و همیشه این گفتوگوها به سمتی حرکت کرده که ما را با هم بیشتر آشنا کرده است.
رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، در پایان سخنان خود، با ابراز تأسف از حرکت بسیاری از پیروان ادیان که به سمت دور شدن از صلح در حرکتند، اظهار کرد: دین حتی به فکر حیوانات است و آزار و اذیت هیچ مخلوقی را نمیپسندد، با این حال برخی به نام دین، علیه انسانها جنایت میکنند و کشتار به راه میاندازند. همین نکته نشان میدهد که چقدر از آموزههای دینی دور افتادهاند و در حقیقت اقداماتشان، نه برای دین که برعلیه دین است.
جمهوری اسلامی ایران، جزو لاینفک جامعهارامنه است
جاثلیق آرام اول کشیشان ،حضور در ایران را همواره حضوری مفید از نظر کاری دانست و رابطهی خوب همیشگی ایران با جامعهی ارمنی را یادآور شد.
اسقف اعظم ارامنه جهان در حوزهی سیلیسی، گفت: از قرون گذشته، همیشه روابط نزدیکی بین ارامنه و ایران وجود داشته است و از همه مهمتر اینکه ارامنه در ایران، دارای جامعهای منضبط و سازمانیافته است. جامعهای که جمهوری اسلامی ایران، جزو لاینفک آن است و فعالیتهایش را در محدوده آن انجام میدهد.
وی با بیان اینکه روابط جمهوری اسلامی ایران با حوزهی عالی سیلیسی، روابطی در حد عالی آن است، ادامه داد: جامعهی ما در کشور ایران، در تمام مراحل، چه روزهای سخت و چه روزهای خوش، تنها نظارهگر نبوده و حتی در روند آن دخیل هم بوده و در فعالیتهای آن حضور پررنگ داشته است.
رهبر کلیسای ارتدکس لبنان، افزود: از ۱۵ سال قبل که به عنوان جاثلیق انتخاب شدم، ارتباط با جمهوری اسلامی ایران و همکاری با سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برای انجام گفتوگوهای دینی را آغاز کردم. رفته رفته این روابط و همکاریها عمیقتر شد و همچنان در بهترین حالت خود ادامه دارد.
وی با تأکید بر اینکه گفتوگوی بین ادیان و همکاری آنان در دنیای امروز، از اهمیت بسیاری برخوردار است، اظهار کرد: زوال فرهنگی و اخلاقی در دنیای امروز وجود دارد. خرابکاری در منطقهای از دنیا که ما در آن قرار داریم و تقریباً در تمامی دنیا، در حال توسعه است و بدون شک؛ دین نمیتواند در قبال این مسایل سکوت کند و بیتفاوت باشد.
جاثلیق آرام اول، با اظهار اینکه ادیان نقش و عملکردی شایان توجه در این باره دارند، افزود: کلیسای حوزه عالی سیلیسی، در گفتوگوی بین اسلام و مسیحیت، نقش بسیار مهم و در گفتوگوهای بین ادیان در واشنگتن، وین و استانبول حضور مفید داشته است و امیدوارم که این نقش را همچنان ادامه دهد. در کل باید اذعان کرد که کلیسای حوزه عالی سیلیسی، در جامعه بینالمللی در خصوص روابط بین ادیان، جایگاه ویژه و مهمی دارد.
وی همچنین ضمن تأکید بر نقش مهم ادیان برای حل بحرانهای جهانی، مشکل امروز جهان را سوءاستفاده از دین عنوان کرد و گفت: دین برای استفادههای نامشروع غیردینی، مورد سوء استفاده قرار گرفته است. همه میدانیم که نقش دین، هدایت مردم به سوی خداست؛ ولی امروز این تروریستها، به نام دین آدمکشی به راه میاندازند و جنایت میکنند.
اسقف اعظم ارامنه جهان در حوزه سیلیسی، افزود: بارها اعلام کردهام که رهبران اهل سنت، باید مقابل اقدامات تروریستها موضعگیری سختی داشته باشند و اعلام کنند که آنان بر اساس دین رفتار نمیکنند. بنا بر اعلام این خبر، این دیدار با دعوت رسمی جاثلیق آرام اول کشیشان، اسقف اعظم ارامنه جهان در حوزه سیلیسی، از دکتر ابوذر ابراهیمیترکمان، رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برای دیدار از کلیسای لبنان، پایان یافت.
گفتنی است قهرمان سلیمانی، معاون آموزشی و پژوهشی،علی محمد حلمی رئیس مرکز گفتگوی ادیان و تمدن ها و همچنین محمود صدقیزاده، مدیرکل حوزهی ریاست سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، اسقف سبوه سرکیسیان، اسقف اعظم ارامنهی تهران و شمال و جمعی از کشیشان و مسئولان کلیسای سرکیس مقدس در این دیدار حضور داشتند.
- دولتها و رهبران دینی جهان باید در مقابل جنایت علیه بشریت متحد شوند
- دومین نشست تخصصی مجازی فقه سیاسی شیعه علیه خشونت برگزار شد
- گفتگویی صریح پیرامون علت تشدید خشونت علیه تشیع/ پیامد مواضع سیاسی و رسانهای ایران برای شیعیان
- پیامدهای بدحجابی؛ از کاهش ازدواج تا افزایش خشونت علیه زنان
- حساسیت در انتقال فرهنگ دینی مانع گسست فرهنگی می شود/ ضعف ما در توزیع فرهنگ دینی است نه تولید آن