۲۹ تیر ۱۳۹۲ موضوع: اخبار حوزه دین و اندیشه


به گزارش پارک علم و فناوری قم به نقل از مهر، یک سوال در ذهن خیلی از افراد مسلمان وجود دارد که اگر جوامع استکبار مستحق عذاب الهی و جوامع مسلمان و مومن مستحق نزول برکات خدا هستند، چرا آنچه ما در دنیای کنونی مشاهده می کنیم بر خلاف این است؟ در دنیای حاضر می بینیم که جوامع غیر دینی از لحاظ مادی و اسباب زندگی و رفاه بر جوامع دینی تفوق دارند. جوامع مسلمان محتاج جوامع غیر مسلمان است. جوامعی که مظهر استکبار هستند و از نظر سیاسی و اقتصادی، اجتماعی و نظامی فکری و فرهنگی بسیار پیشرفته تر از ملل مسلمان و خدا پرستند


در پاسخ باید گفت جوامعی که به ظاهر در ناز و نعمت به سر می برند و از لحاظ مادی پیشتر از مسلمانان در حرکتند، به انواع عذاب ها گرفتارند که این عذاب ها آثار طبیعی اعمال آنهاست. برخی از آنها عبارتند از:


– تزلزل نظام خانواده؛ تشکیل خانواده و رعایت شئون آن، از خواسته های فطری و طبیعی بشر است و نظام خلقت، آن را در ذات بشر قرار داده است. تشکیل این نظام در صورتی که صحیح انجام گیرد موجب بقای نسل، آرامش خاطر و سلامت فرد و اجتماع است. قرآن کریم در این باره در آیه ۲۱ سوره عنکبوت می فرماید “خداست که برای شما انسانها، از جنس خود همسری قرار داد تا با آن آرام گیرید و میان شما محبت و رحمت قرار داد”. باید دانست که این آرامش خاطر پرارزش و سلامت اجتماع گرانسنگ شرایط فراوانی دارد که از جمله آن انحصار تلذذ زن به شوهر خود است.


امروزه در دنیای متمدن وضع خانواده در اثر بی بندو باری ها و فسادها بسیار متزلزل گردیده و به جای اینکه مایه آسایش و آرامش باشد، موجب نگرانی و دلهره گردیده است که این،خود عذاب بزرگی است که نتیجه طبیعی اعمال آنهاست. اینکه فساد و تبهکاری موجب تزلزل نظام خانواده در جوامع متمدن شده و این تزلزل نظام، آسایش و آرامش، لذت و خوشی زندگی را از آنان سلب کرده است با مروری به زندگی آن جوامع روشن می شود.


-فقدان امنیت؛ از مصیبت های بسیار بزرگ جوامع باصطلاح متمدن، فقدان امنیت است. ناامنی بلای بزرگ یک جامعه است. فلسفه اینکه عقلاء می گویند حکومت ستمگر از نداشتن حکومت بهتر است،این است که امنیت در حکومت ستمگر، از امنیت در نبود حکومت بیشتر است. اینکه حضرت علی(ع) می فرماید: مردم باید دارای حاکم و امیر باشند، چه ستمگر و چه عادل بدین جهت است.


حفظ امنیت در جان و مال و ناموس مردم از بزرگترین وظایف حکمرانان یک جامعه است. اینکه در روایات وارد شده که اجرای حدی از حدود الهی ارزشمندتر از بارش باران در چهل شبانه روز است به سبب امنیت آوری آن است ولی بارش باران رزق و روزی آور و امنیت بالاتر از رزق و روزی است. در دنیای فعلی به خصوص در جوامع متمدن امنیت کم شده و هرروز حوادث اعجاب آوری رخ می دهد که حاکی از فقدان امنیت اجتماعی است.


– فقدان عدالت اجتماعی؛ از دیگر بلاهای جوامع متمدن، فقدان عدالت اجتماعی است.در حالی که با هر نفس کشیدن، هزاران بلکه دهها هزار دلار بر ثروت سرمایه داران غربی افزوده می شود در کنارش عده ای از گرسنگی جان می دهند، این مطلب برهان نمی خواهد بلکه مشاهدات افراد زیاد و خبرهای منتشر شده در رسانه های عمومی برای اثبات آن کافی است.


-عدم انس و الفت اجتماعی؛ یکی دیگر از بلاهای جوامع متمدن، نبود انس و الفت اجتماعی است. از نعمت های بزرگ خدا بر یک جامعه، انس و الفت افراد آن جامعه است. انس و الفت در روابط اجتماعی زندگی را شیرین و گوارا می سازددر این زمینه اسلام دستورالعمل هایی دارد که به کار بستن آنها در بهبود زندگی نقش بسزایی دارد. جوامع متمدن از این نعمت محرومند، روزنامه ها پر است از خبرهای مبنی بر سلاح کشیدن پسر بر روی پدر و بالعکس،کشته شدن برادر توسط برادر، همسر توسط همسر، و از این قبیل امور. تمامی این امور انعکاس اعمال خود آنهاست که از آن بی خبرند. اینها کیفر مادی آن جوامع است و کیفرهای معنوی آنان بیشتر است.

مطالب مرتبط :
  1. چگونگی آموزش هنجارهای اجتماعی به کودکان/ تزلزل شخصیت نتیجه انحراف از اصول
  2. روزه و امنیت اجتماعی؛ کاهش جرایم اجتماعی در ماه مبارک رمضان
  3. تحلیل شادیهای اجتماعی پس از انتخابات/ نسبت مستقیم نشاط اجتماعی و توسعه
  4. رابطه نشاط اجتماعی و توسعه اجتماعی
  5. نشاط اجتماعی با تامین خواسته های مردم پایدار می شود

پارک علم و فناوری قم

zohur