به گزارش پارک علم و فناوری قم به نقل از مهر، حجتالاسلام علی یونسی، دستیار ویژهی رییس جمهور در امور اقوام و اقلیتهای دینی و مذهبی، پیش از ظهر امروز در نهمین دور گفتوگوی مرکز گفتوگوی ادیان و تمدنهای سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و کلیسای ارتدکس روسیه با عنوان «راهکارهای دستیابی به فهم مشترک بین اسلام و مسیحیت»گفت: گفتوگوی بین اسلام و مسیحیت ارتدکس، میان اندیشمندان ایران و روسیه از ۱۷ سال پیش و در زمان فعالیت دولتهای متفاوت در ایران ادامه پیدا کرده است که نشان دهندهی علاقهی جمهوری اسلامی ایران برای گفتوگو با پیروان ادیان دیگر است.
وی ادامه داد: دولت جمهوری اسلامی ایران بر اساس موارد استخراج شده از قرآن، در خصوص دعوت به راه خدا و پذیرش دین که باید بر اساس موعظه و حکمت باشد، سیاستهای کلی خود دربارهی اقلیتها در داخل کشور را تبیین میکند.
یونسی در توضیح این سیاستها گفت: در این سیاستها، حفظ شأن و حقوق اقلیتها به عنوان پیروان ادیان و مذاهب محور قرار داده شده است.
دستیار ویژهی رییس جمهور، دوری از افراطگرایی و خشونت و دعوت از پیروان تمامی ادیان و مذاهب برای زندگی مسالمتآمیز کنار هم تأکید کرد و گفت: جهان عاری از افراطگرایی و خشونت، از جمله پیشنهادهای رییس جمهوری ایران در سازمان ملل بود که با استقبال عمومی رهبران کشورها مواجه شد. این موضوع، برخواسته از یک نیاز واقعی است که بشریت به آن نیازمند است.
وی در پایان سخنان خود از ارایهی لایحهی رعایت حقوق شهروندی اقلیتهای دینی و مذهبی، از سوی دولت برای تصویب به مجلس شورای اسلامی خبر داد.
نهمین دور گفتوگوی اسلامی ـ مسیحی، توسط مرکز گفتوگوی ادیان و تمدنهای سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و کلیسای ارتدکس روسیه، با حضور اندیشمندان مسلمان از طرف جمهوری اسلامی ایران و متفکران مسیحی از کشور روسیه، با عنوان اصلی «راهکارهای دستیابی به فهم مشترک بین اسلام و مسیحیت» پیش از ظهر امروز در حسینیه الزهرا (س) سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی آغاز شد و به مدت دو روز ادامه خواهد داشت.
- تلاش فعالان مدنی ایران و عراق برای مقابله با افراط گرایی مذهبی
- گفتگوی دینی مانع افراط گری میشود/ افراط گری به اصل دین آسیب می زند
- لزوم مبارزه جهانی با خشونت و افراط گرایی و تروریسم بررسی شد/ داعش مولود آمریکا، انگلستان و اسرائیل است
- عقلانیت، امید و پرهیز از افراط و تفریط باعث تحقق اهداف مسئولان میشود
- گسترش علوم جدید پرسشهای بسیار پیشروی فقه گذاشته است/ پرهیز از افراط و تفریط در فقه پویا