آیت الله غرویان در خصوص این نشست ها به خبرنگار مهر گفت: سال گذشته هیئت ایرانی به شهر رم ایتالیا رفت و در صومعه سن تال برمو دو روز نشست هایی با ۶ نفر از اساتید هیئت علمی دانشگاه سن توماس آمریکا داشت. همه اساتید الهیات بودیم. موضوع آن نشست ها و مقالات که در آن سمینار بحث شد اخلاق و معنویت از دیدگاه اسلام و مسیحیت بود. اساتید آمریکایی کاتولیک بودند و ما هم از حوزه علمیه قم و جامعة المصطفی العالمیه رفته بودیم. مجموعه مقالات آن نشست امسال به زبان انگلیسی منتشر شد. این نشست در خرداد۹۱(ژوئن ۲۰۱۲) در شهر رم برگزار شد.
وی افزود:در ادامه آن نشست روز یکشنبه و دوشنبه ۲۷ و ۲۸ مرداد امسال ۴ نفر از آن اساتید به نام های پرفسور نیکلاس، پرفسور هوله ریچ، پرفسور بِرَدی و پرفسور مُهاوش به ایران آمدند و در ممجتمع آموزشی امام خمینی جامعة المصطفی العالمیه با هیئت ایرانی به مباحثه پرداختند.
عضو هیئت علمی جامعة المصطفی العالمیه تصریح کرد: این نشست ها در دو نوبت صبح و بعداز ظهر از هر کدام از این دو روز انجام شد. در صبح روز اول دکتر قاسم جوادی رئیس هیئت علمی داخلی ما در مورد سابقه این بحث ها صحبت کردند سپس پرفسور نیکلاس درباره نجات در حیات پس از مرگ از دیدگاه کاتولیک ها صحبت کرد. پس از آن بنده بحثی را به عنوان حقیقت نجات در جهان پس از مرگ ارائه دادم. سپس دکتر هادی صادقی آخر الزمان و کثرت ادیان را بحث کردند. سپس دکتر قیومی وجوه جهان پس از مرگ در آیینه اسامی مختلف آن بحث کردند و نهایتاً دکتر جوادی و پرفسور نیکلاس جمع بندی مباحث را داشتند.
غرویان ادامه داد: در نشست بعداز ظهریکشنبه هم ابتدا پرفسور مهاوش در مورد دیدگاه کاتولیک ها و شیعیان در باب اخرت گرایی صحبت کردند سپس دکتر علی الشیخ که عراقی الاصل و از اساتید جامعة النصطفی العالمیه است رستگاری غیر مسیحیان در نگاه مسیحیت کاتولیک را ارائه کردند. سپس دکتر کاشانی از اساتید قم بررسی تطبیقی نگرش اسلام و مسیحیت به آموزه نجات را ارائه دادند و پس از آن دکتر جلالی از اساتید جامعة المصطفی رستگاری نهایی انسان از منظر سیدبن طاووس ارائه شد و در آخر جمع بندی توسط پرفسور مهاوش و دکتر علی الشیخ صورت گرفت.
غرویان افزود: در نشست صبح روز دوشنبه دکتر قاسم جوادی بحث نجات همگانی از دیدگاه برخی از اندیشمندان مسلمان را ارائه داد پس از او پرفسور بردی در مورد آنچه که باید نسبت به نجات در زندگی از دیدگاه انجیل لوقا دانست بحث کردند. پس از وی استاد فقهی پلورالیزم نجات در پرتو ساختارهای فلسفه صدرایی را ارائه کرد. سپس پرفسور هوله ریچ در مورد دیدگاه کاتولیک های سنتی و قدیمی (متقدمین) درباره زندگی فردی و جهان پس از مرگ بحث کرد. دکتر زمانی پس از وی رستگاری از نگاه قرآن را ارائه داد و در آخر جمع بندی توسط بنده و پرفسور بردی صورت گرفت.
عضو هیئت علمی جامعةالمصطفی العالمیه یادآورشد: در نشست بعد از ظهر دوشنبه یک مباحثه علمی با موضوع معیارهای نجات همگانی در تشیع و کاتولیک توسط دکتر زارعان و پرفسور هوله ریچ به زبان انگلیسی ارائه شد و اعضای حاضر در جلسه هم وارد مباحثه گروهی و اظهار نظر شدند و نهایتاً جمع بندی صورت گرفت.
غرویان در پایان گفت: موضوع نشست سال آینده هم توسط دبیر نشست شاکر نژاد مطرح شد و قرار بر این شد که یک کمیته علمی در مورد موضوع نشست سال آینده که به احتمال قوی در دانشگاه سن توماس برگزار خواهد شد تصمیمات نهایی را اتخاذ کنند.
- نشست علمی نقد حرکت جوهری برگزار می شود
- کارگاه «معنای آئینهای ادیان (بودایی، زرتشتی، یهودیت، مسیحیت، اسلام) در ارتباط با مرگ» برگزار می شود
- نشست علمی «تأثیرات فرهنگی انقلاب اسلامی بر رشد بیداری اسلامی در جهان اسلام» برگزار می شود
- روزه داری در ادیان مسیحیت و یهود
- نشست «روندها و آینده تحولات در مصر» برگزار می شود