به گزارش پارک علم و فناوری قم به نقل از مهر، نخستین دور نشست دینی مرکز گفتوگوی ادیان سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با رهبران دینی کنیا، با عنوان «نقش گفتوگوهای دینی در مقابله با افراطگرایی و خشونت» عصر دوشنبه ۱۴ مهرماه در سالن شهید رحیمی این سازمان آغاز شد.
آیتالله تسخیری ، مشاور مقام معظم رهبری در امور جهان اسلام، در این نشست، خطاب به حاضران در این دور نشست دینی، اهمیت گفتوگوهای دینی را برشمرد.
وی گفت: این نوع گفتوگوهای اخیر از دههی ۱۹۳۰ میلادی آغاز شد و فراز و نشیبهای بسیاری به خود دید. در یک مرحله، طرفهای گفتوگو نسبت به هم شک داشتند که ایا هدف از این گفتوگوها، دعوت به دین خود است؟ در مرحلهی بعد، به رسمیت شناخته شدن برای ادامهی گفتوگو از سوی طرف تعامل شرط ادامهی گفتوگوها بود و در مرحلهای هم گفتوگوها در رابطه به الهیات و اعتقادات ادامه داشت.
وی افزود: تا اینکه در مرحلهی آخر، این موضوع مطرح شد که ما نیاز داریم تا به مسایل کلی بشریت بپردازیم. نیاز داریم تا به حقوق بشر، به صورت بینالادیانی فکر کنیم. این مرحله توانست اثرات بسیاری به همراه داشته باشد.
مشاور مقام معظم رهبری در امور جهان اسلام، ادامه داد: پس از استقرار جمهوری اسلامی در ایران در سی و چند سال پیش، گفتوگو، اولین هدف آن شد. این گفتوگوها در ۳ محور ادیان، تمدنها و مذاهب اسلامی پی گرفته شد و هر کدام نیز به قدرت به کار خود ادامه دادند و در این راه به پیشرفتهایی نیز دست یافتند.
وی مسألهی روز جهان را بروز خشونت جهانی عنوان کرد و ادامه داد: این خشونت، یک مرض جهانی است. مرض افراطگرایی در هر موضوعی، چه تدین و چه علم و هر موضوع دیگری، باعث ایجاد انحراف خواهد شد.
آیتالله تسخیری همچنین با اشاره به گفتوگوهای دینی اسلام و مسیحیت ارتدکس در مسکو، گفت: ادیان دارای مشترکات بسیار در باب نفی خشونت و حقوق بشر هستند. اسلام و مسیحیت هم این اشتراکات را دارند. هر دو دین، کل بشریت را خانوادهی خدا میدانند و بر رحمت و محبت و شفقت، تأکید دارند.
وی در پایان سخنان خود با اشاره به تفاوت موجود در تروریسم و مقاومت، به واکاوی معنای هر یک از آنها پرداخت و گفت: مقاومت در حقیقت، نفی تروریسم و عملی برای نپذیرفتن و پاسخ دادن به آن است.
اولین روز از این دور از نشست با حضور آیتالله تسخیری، مشاور مقام معظم رهبری در امور جهان اسلام، دکتر ابوذر ابراهیمیترکمان، رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، ولینگتن ماتیسو، دبیرکل ائتلاف انجیلی کنیا، آصف کریم، رییس جامعهی شیعیان کنیا، حجتالاسلام خسروپناه، رییس مؤسسهی حکمت و فلسفه، اسقف اعظم سرکیسیان، اسقف اعظم ارامنهی ایران، قهرمان سلیمانی، معاون آموزشی و پژوهشی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و علیمحمد حلمی، رییس مرکز گفتوگوی ادیان این سازمان، حجتالاسلام غلامرضا مصباحیمقدم، رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، خورشیدیان، نمایندهی جامعهی زرتشتی، یوناتن بتکلیا، نمایندهی آشوریان در مجلس شورای اسلامی و چند تن دیگر از رهبران دینی این کشور آفریقایی و محققان و پژوهشگران کشورمان برگزار شد.
نخستین دور نشست دینی مرکز گفتوگوی ادیان سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با رهبران دینی کنیا، امروز سهشنبه ۱۵ مهر، با حضور هیأت کنیایی در دانشگاه ادیان و مذاهب در شهر قم ادامه مییابد.
- مرز میان مقاومت و تقیه/ برداشت نادرست از مقاومت موجب آسیب به جامعه می شود
- «تقیه» مقاومت خاموش است/ جایگاه قاعده «الاهم فی المهم» در بحث مقاومت
- عمل خالص عملی است که فقط برای تجلیل خدا انجام شود/ ماجرای سفره انداختن زن بی حجاب برای حضرت زهرا(س)
- نخستین همایش علمی سینمای مقاومت آغاز به کار کرد/ رویکرد علمی و تحلیلی به سینمای مقاومت، نیازی اساسی
- راهکارهای مقابله با گروههای تروریستی در منطقه بررسی شد/ باید توجه عام و منطقه ای به مسئله تروریسم داشت