به گزارش پارک علم و فناوری قم به نقل از مهر، حجت الاسلام و المسلمین احمد سالک رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس در برنامه فصل نو که از شبکه قران و معارف سیما پخش می شود گفت: امربه معروف و نهی از منکر عزم ملی را می طلبد و تمام مردم و ارگان ها و نهادها باید در آن مشارکت داشته باشند.
وی تأکید کرد: تمامی افرادی که استاد فن شریعت اسلام هستند و تمامی کسانی که دغدغه مسائل دینی را دارند باید امر به معروف را برای مردم تفهیم کنند این موضوع نیازمند به بسترسازی فرهنگی دارد.
وی افزود: آموزش در بیان احکام ضروری است و این آموزش از زمان کودکی و دوره های دبستان و دبیرستان و دانشگاه که شخصیت توحیدی افراد ساخته می شود باید صورت بگیرد و در این رابطه باید از اساتید فن استفاده شود. همچنین باید مشاوره های خوب و منطقی به کسانی که دارای ضعف اعتقادی هستند داده شود.
وی با اشاره به این که موضوع امر به معروف ونهی از منکر عزم ملی را می طلبد گفت: امر به معروف و نهی از منکر باید از مسئولین شروع شود وما در این رابطه شاهد بودیم که رئیس جمهوری خواستند تا قانون عفاف و حجاب عملی شود و این مسئله بسیار مهمی بود که ما به دلیل توجهات رئیس جمهور از ایشان تشکر می کنیم.
وی در رابطه با همکاری دیگر نهادها در بحث احیا امر به معروف و نهی از منکر تأکید کرد: تلاش ما در مجلس قانونمند کردن امر به معروف و نهی از منکر است. از طرفی باید پشتوانه قانونی برای مقابله با باندهای مختلف منکرات که در داخل با هدایت خارج ساماندهی می شوند نیز وجود داشته باشد و قوه قضاییه و دستگاه های امنیتی با پشتوانه قانون دراین رابطه در صحنه حضور داشته باشند. برای احیا این مهم باید آثارامر به معروف و نهی از منکرنیز از رسانه های متفاوت به خصوص صدا و سیما تشریح و بیان شود.
حجت الاسلام سالک با بیان این مطلب که مسئولین باید در خود نیز معروف ها را احیا کنند گفت: تلاشمان بر این بوده که در مجلس نهم اخلاق توأم با کرامت حفظ شود به همین دلیل در جلسات غیر علنی شخصیت هایی مثل آیت الله استادی و آیت الله موحدی کرمانی دعوت شده و تذکراتی را یاد آور می شوند.
رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس با ذکر این مطلب که تلویزیون میلیون ها نفر مخاطب دارد تصریح کرد: ما برای ورزش کانال جداگانه ای را در نظر گرفته ایم اما باید پرسید که چند در صد از برنامه های سیما و شبکه قرآن و معارف سیما به موضوع امر به معروف و نهی از منکر اختصاص دارد.
وی ادامه داد: توصیه می کنم تا مرکز پژوهش های شبکه قرآن و معارف سیما با یک فراخوان تمام مطالب مربوط به امر به معروف و نهی از منکر را که در حوزه های علمیه و مراکز دانشگاهی و پژوهشی وجود دارد را جمع آوری کند.
حجت الاسلام و المسلمین سالک با بیان نقش روحانیت در فریضه امر به معروف و نهی از منکر و کوتاهی هایی که در این رابطه از سوی روحانیون صورت گرفته گفت: ما در حال حاضر نزدیک به ۷۰۰۰۰مسجد در کل کشور داریم و به طور میانگین ۳۵ میلیون نفر تحت پوشش بحث های امامان جماعت هستند. اگر امامان جماعت بین نماز تنها یک مورد از امر به معروف و نهی از منکر را بیان می کردند سبک زندگی دینی تحقق پیدامی کرد البته ائمه جمعه این کار را می کنند اما این زحمت گاهی با یک فیلم سینمایی و یا تلویزیونی نامناسب از بین می رود.
وی در پایان خاطر نشان کرد: ما نباید از حرکت های دشمن و منافقان که با ابزار رشد تکنولوژی علیه اسلام منکرات را رشد داده و به معروفات ضربه می زنند غافل باشیم و به خاطر داشته باشیم که امر به معروف و نهی از منکر یک عزم ملی نیاز دارد و در این رابطه نیاز به همپوشانی و هم افزایی است.
- قواعد حاکم بر عملکرد اجتماع متفاوت از عملکرد افراد است/ تحلیل رفتار انتخاباتی مردم ایران
- سبک زندگی مردم جامعه ایران از رفتار مسئولان تأثیر زیادی میگیرد
- نخبگان مردم را به پاسداری از اصل ولایت فقیه ترغیب کنند
- حکومت در ایران باید کاری کند که جوامع اسلامی به ما مباهات کنند
- امر به معروف و نهی از منکر با حریم شخصی افراد در تضاد نیست