۸ آبان ۱۳۹۲ موضوع: اخبار حوزه دین و اندیشه


به گزارش پارک علم و فناوری قم به نقل از مهر، حجت الاسلام والمسلمین اشکوری محقق پژوهشکده فقه و حقوق پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی با اعلام خبر اجرای پروژه «ساختار علم فقه» در پژوهشکده فقه و حقوق، اظهار داشت: این طرح از سال ۸۷ شروع شد که وقفه ای در آن به وجود آمد و از  سال ۹۰ دوباره شروع شد و  فعلا دو فصل از این پروژه انجام شده است.


وی افزود: این پروژه قرار است در هفت فصل ارائه شود که فصول آن عبارتند از: فصل اول: کلیات بحث که به ضرورت، اهداف، فواید و پیشنیه بحث از ساختارها می پردازد، فصل دوم: مبانی ساختارهای موجود، فصل سوم: ساختارهای فقه نگاشته امامیه، فصل چهارم: ساختارهای پیشنهادی فقیهان شیعه، فصل پنجم: بررسی ساختارهای دیگر فرق اسلامی، فصل ششم: بررسی ساختارهای حقوقی و فصل هفتم: مقایسه ساختارها.


این پژوهشگر حوزه مطالعات فقهی ادامه داد: هدف از این تحقیق بازخوانی ساختارهای فقهی و نقد و بررسی آنها می باشد، تا مزایا و کاستی های ساختارها مشخص شود و با مقایسه ساختارهای پیشین راه برای ساختاری جامع و متناسب با نیازهای روز باز شود.


شماره ۴۶ فصلنامه اندیشه دینی منتشر شد


این فصلنامه در زمینه فلسفه و کلام، یه سردبیری دکتر قاسم کاکایی، از سوی دانشگاه شیراز منتشر می شود و دارای درجه علمی ـ پژوهشی از سوی وزارت علوم است.


بررسی و نقد نظریه‌ حسن و قبح شرعی امام الحرمین جوبینی از دکتر محسن جوادی و امیر قربانی، سازگارگرایی پلی بین جبرگرایی و اختیار نوشته دکتر زهرا خزاعی و فاطمه تمدن، عرفان در ایران: جایگاه عرفان و تصوف و تعلیم و ترویج آن در ایران معاصر تألیف دکتر محمد فنایی اشکوری، تبیین وجودی اصل امتناع تناقض از دکتر محمد بنیانی از جمله مقالات این نشریه است.


همچنین مقاله دین و دنیا: بررسی نگرشهای متفاوت ادیان به دنیا از دکتر علیرضا شجاعی زند و نوآوری‌های ابن‌سینا در مسأله‌ علیت به کوشش دکتر احمد بهشتی، دکتر محسن ایزدی و محمودرضا میرزاجانی و تبیین آیات عتاب با توجه به آموزه‌ عصمت پیامبر(ص) از دیدگاه ملاصدرا از رضا نیرومند و الهام محمدزاده از دیگر مقالات منتشر شده در این شماره است.


مقاله بخش انگلیسی هم توجیه معرفت‌شناختی ادراک بی‌واسطه‌ی خداوند از دیدگاه فلسفه‌ی ملاصدرا نوشته دکتر عباس یزدانی است.

مطالب مرتبط :
  1. بررسی خاستگاه و مبانی فکری طالبان/شماره جدید فصلنامه تاریخ فلسفه منتشر شد
  2. میزان آشنایی نسل سوم انقلاب با اندیشه سیاسی امام خمینی(ره)» بررسی شد/ مروری بر چند خبر کوتاه
  3. انتشار شماره جدید فصلنامه "قبسات"/ جستاری درباره علم دینی و دینی کردن علوم
  4. «بررسی و نقد تئوریهای انقلاب اسلامی ایران؛ تئوری تدا اسکاچ پل» منتشر شد
  5. کتاب «جامعه‌پذیری دینی در ایران» منتشر شد

پارک علم و فناوری قم

zohur