۲ بهمن ۱۳۹۲ موضوع: اخبار حوزه دین و اندیشه


به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری هماهنگی دومین نمایشگاه دستاوردهای موسسات قرآنی کشور با حضور حجت الاسلام والمسلمین سید حسین کوششی مدیر عامل اتحادیه موسسات قرآنی-مردمی کشور در سازمان فعالیت های قرآنی دانشجویان کشور پیش از ظهر امروز چهارشنبه دوم بهمن ماه برگزار شد.


کوششی در ابتدای این نشست گفت: نمایشگاه دستاوردهای قرانی موسسات قرآنی کشور برای دومین سال و دومین بار است که برگزار می شود. سال گذشته در سطح استان تهران در برج میلاد برگزار شد ولی با توجه به استقبال نهادهای قرانی و مردمی تصمیم گرفته شد دومین نمایشگاه برگزار شود.


وی افزود: این نمایشگاه در آستانه دهه مبارک فجر یعنی از ۵ تا ۲۰ بهمن ماه به مدت ۱۵ روز درمجتمع ۱۳ آبان( لانه جاسوسی امریکا) برگزار می شود. در حال حاضر هم ۲۰۰ غرفه را آماده کرده ایم که با توجه به کمبود غرفه از فضای باز هم استفاده می کنیم. امسال استانها حضور جدی در نمایشگاه دارند و اتحادیه ها قرآنی و مجموعه موسسات قرآنی استانها به نمایندگی از این مجموعه  دستاوردهای خود را در نمایشگاه عرضه می کنند.


مدیر عامل اتحادیه موسسات قرآنی-مردمی کشور تصریح کرد: ساعت بازدید از ۹/۳۰ دقیقه صبح تا ۱۹/۳۰ دقیقه شب، یکسره باز است و همه عموم مردم می توانند از این نمایشگاه بازدید به عمل آورند.ضمن اینکه برنامه ریزی شده افراد و عناصر قرآنی در این نمایشگاه در دسترس علاقمندان قرار بگیرند.


کوششی عنوان کرد: فضایی را برای کارگاه های آموزشی و مشاوره ای قرآنی برای افرادی که می خواهند برنامه زنده داشته باشند داریم. تلاوت های زنده ای از اساتید و قاریان برجسته کشور اجرا خواهد شد.


وی افزود: از بخش‌های اصلی در نظر گرفته شده برای این نمایشگاه می‌توان به بخش آموزش، بخش پژوهش، بخش رسانه‌های قرآنی، بخش کودک و بخش مشاوره اشاره کرد. از تهران ۱۰۵ موسسه را انتخاب کرده ایم که با توجه به کمبود غرفه به توانمندی مؤسسه جهت حضور در نمایشگاه، سابقه کار نمایشگاهی، اولویت داشتن ثبت‌نام و در دادن غرفه توجه کرده ایم.


کوششی عنوان کرد: دیدار با شخصیت ها و پیشکسوتان قرآنی از جمله برنامه های ماست. و هزینه ای بابت واگذاری غرفه ها از غرفه داران اخذ نکرده ایم. باورمان این است که موسسات قرآنی و مردمی کشور از توان مالی پایینی برخوردارند هر چند که از نظر توان اجرایی در مرتبت بالایی قرار دارند.


وی اظهارداشت: طرح ساماندهی به همه فعالان قرآنی کشور اعم از حافظان، کاتبان، قاریان و اساتید و مربیان چه آنهایی که در حال حاضر مطرح هستند چه آنهایی که گمنام هستند از اهداف ما در این نمایشگاه است. لذا تمام کسانی که در عرصه فعالیت های قرآنی منشأ اثر هستند شناسایی شده تا بتوانیم بعد از این ساماندهی یک اطلس قرآنی در کشور را داشته باشیم تا اطلاعات لازم را برای علاقمندان و پیگیران فعالیت های قرآنی کشور ارائه دهیم. بحث ساماندهی اطلاعات برای ما بسیار مهم است. موسساتی که از وزارت ارشاد یا سازمان تبلیغات اسلامی مجوز دارند نیاز به شناسایی ندارند اما آنهایی که در نقاط کور کشور و موسسات مردم نهاد قرآنی که ناشناخته هستند باید اطلاعاتشان درج شود. به عنوان مثال عده زیادی حافظ یا قاری یا مربی قرآنی علاوه بر آنهایی که در مسابقات شرکت می کنند یا دارای مدرک هستند داریم اما آنها شناخته شده نیستند ولی ما همه اینها و کسانی را که به نحوی در میریت فعالیت های قرآنی کشور سهیم هستند و عهده دار خانه قرآنی یا دوره های قرآن ثابت هستند به عنوان هدف مورد نظر ما قرار می گیرند.


کوششی یادآور شد: نمایشگاه یک اتحاد و هماهنگی و انسجام بین موسسات و نهادهای قرآنی – مردمی کشور پدید می اورد و همه اینها با محصولات و کارهای متنوع هم آشنا می شوند.


وی افزود: برگزاری جشنواره محصولات قرآنی در کنار نمایشگاه یکی دیگر از اقدامات ماست. در سال ۹۰ اولین جشنواره محصولات قرآنی کشور برگزار شد. دومین جشنواره به منظور ابداعات و خلاقیت و تولیدات محصولات فاخر قرآنی برگزار می شود. این محصولات باید استاندارد سازی و ضابطه مند شوند و برای شناسایی و ترویج این محصولات جشنواره را برگزار می کنیم.


مدیر عامل اتحادیه موسسات قرآنی-مردمی کشور تصریح کرد: رشته های جشنواره در چند بخش است. کسانی که قرآن را کتابت یا حروف چینی می کنند ، کتب آموزشی قرآن و علوم و معارف قرآن کسانی که موضوعی روی قرآن کار می کنند. نشریات قرآنی هفته نامه ها، ماهنامه ها و فصلنامه ها و مقالات قرآنی، وبلاگ ها و سایت های قرآنی ، نرم افزارهای تلفن همراه قرانی و بازی های رایانه ای قرآنی در طرح های آموزشی و پژوهشی و تبلیغی و ترویجی و همچنین ایده های قرآنی در جشنواره حضور خواهند داشت. درواقع همه کسانی که در فعالیت های قرآنی دستی دارند در جشنواره حاضر هستند.


کوششی درپایان عنوان کرد: در این نمایشگاه ۱۰دستگاه و نهاد مشارکت داشته اند. که به نوعی حمایت از آن و نه حمایت های الزاماً مالی کرده اند. از جمله: سازمان دارالقرآن کشور، معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، شورای عالی قرآن ، شبکه معارف قرآن و رادیو قرآن، خبرگزاری ایکنا، خبرگزاری بسیج دانشجویی، سازمان قرآن و عترت بسیج دانشجویی، سازمان بسیج شهرداری تهران، دارالقرآن ارتش جمهوری اسلامی که بعضی از این دوستان هم در این نمایشگاه غرفه دارند.

مطالب مرتبط :
  1. نمایشگاه محصولات فرهنگی قرآنی برگزار می شود
  2. جشنواره قرآنی آیات در قالب ۳۲ جشنواره برگزار می شود
  3. محصولات در شأن انقلاب برای هنر قرآنی و هنر اسلامی پدید نیاورده‌ایم
  4. کارگاه آموزشی ثبت موسسات فرهنگی و قرآنی برگزار شد
  5. اولین یادواره گرامیداشت شهدای قرآنی برگزار می‌شود

پارک علم و فناوری قم

zohur