به گزارش پارک علم و فناوری قم به نقل از مهر، میتوان ادعا کرد فلسفه و متافیزیک غربی در میانه قرن هجدهم با نوعی بنبست مواجه شد. از یک سو، شیوههای مدرن عقلگرایی دکارتی ـ اسپینوزایی آشکارا نابسندگی و جزمیت خود را برملا ساخته بودند و انتقادات دیوید هیوم بر ضد بنیانهای چندهزارساله متافیزیک غربی نیز امکان وجود هر شکلی از علم فلسفی را زیر سؤال برده بود و از سوی دیگر، راهی که تجربهگرایان آغاز کرده بودند نهایتا و منطقاً به بیراهههای شکاکیت مدرن ختم شد.
در چنین حال و هوایی کانت که تازه به دست هیوم از خواب جزمیاش بیدار شده بود، در راستای تحقق انقلاب کوپرنیکی در فلسفه، رسالت خویش را نجات و احیای فلسفه، متافیزیک و معرفت عنوان کرد، البته نه از راه تصدیق فلسفههای جزمی پیش از خود، بلکه با انتقاد از آنها و کشیدن تمام انتقادات مطرح شده به درون اندیشۀ خویش.
کتاب نقد عقل محض یکی از سه ضلع فلسفه نقادی کانت و ترسیم کننده «عقل نظری» اوست که از حیث معرفتی و آموزشی بر سایر بخشها (عقل عملی و قوه حکم) اولویت دارد. از همین رو، دوره آموزشی «کانت و مسأله متافیزیک»، با بررسی و واکاوی این کتاب وارد فلسفه کانت میشود و حتیالامکان و با توجه به محدودیت زمانی، خواهد کوشید تا با تکیه بر نظر مفسران مختلف و همچنین ارجاعات متعدد به متون خود کانت، روند پیشبرد استدلالهای کانت در نقد عقل محض (و همچنین نسخه سادهتر و مکمل آن، یعنی کتاب تمهیدات) را از ابتدا تا انتها پیگیری نماید و در نهایت به این پرسش پاسخ دهد که کانت چگونه با مسالۀ متافیزیک مواجه میشود؟
این دوره روزهای یکشنبه ساعت ۱۴ تا ۱۶ تشکیل میشود و آغاز آن ۲۱ مهرماه است.
علاقهمندان به ثبتنام در این دوره آموزشی تا ۱۴ مهرماه فرصت دارند در ساعات اداری به مرکز فرهنگی شهر کتاب واقع در خیابان شهید بهشتی، خیابان شهید احمد قصیر (بخارست)، نبش کوچه سوم مراجعه کنند و برای کسب اطلاعات بیشتر با شمارههای ۸۸۷۲۳۳۱۶ و ۸۸۷۱۷۴۵۸ تماس بگیرند.