به گزارش پارک علم و فناوری قم به نقل از مهر، ابوذر ابراهیمیترکمان، صبح امروز دوشنبه ۲۸ مهرماه در نشست «زنان و توازن، مشارکتهای اقتصادی و استراتژیهای جمعیتی» و در جمع تعدادی از فعالان حوزهی زنان ایران و چین، با اشاره به برگزاری اولین نشست زنان ایران و چین در سال گذشته که در پکن برگزار شد، گفت: نتیجه سمینار و تبادل نظرات و گفتوگوها نشان میداد که بانوان دو کشور بیش از آنچه تا آن زمان به نظر میرسید، نقاط، علایق، موضوعات و زمینههای مشترک برای بحث و تبادل نظر دارند و این مسأله ریشه در تاریخ روابط دو کشور دارد.
وی افزود: این اشتراکات تاریخی، هماکنون نیز در نگرش مشترک دولتمردان ایران و چین به مسایل فرهنگی، سیاسی، اقتصادی و … چه در بعد داخلی و منطقهای و چه در ابعاد جهانی به چشم میخورد که خود میتواند بهترین محمل برای گسترش همکاریهای دو کشور و تبادل تجربیات در تمامی زمینهها باشد.
وی همچنین با بیان اینکه، تعامل در خصوص مسایل زنان میتواند زمینهساز همکاری و ارتباط بیشتر دو کشور به ویژه در مسایل فرهنگی شود، گفت: انقلاب اسلامی ایران، نگاه ویژهای به نقش زنان و عرصه خانواده و اجتماع دارد. حضرت امام خمینی (ره) بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران و همچنین مقام معظم رهبری، همواره بر حضور زنان در تمامی عرصهها با حفظ ارزشهای دینی تأکید داشتهاند و دیدگاههای تنگنظرانه که به محدودیت ناصحیح زنان میانجامد را رد کردهاند.
رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در ادامه سخنان خود اظهار داشت: اگر نگاهی به وضعیت زنان در برخی از کشورهای منطقه بیندازید، هنوز چنین دیدگاههایی را که با تمسک به دلایل دینی، حضور زن در اجتماع را محدود میکند، خواهید دید و متأسفانه این طرز تفکر، همان دیدگاهی است که امروزه در قالب گروههایی چون داعش و مانند آن قد علم کردهاند و به اسم دین و اسلام، به خونریزی و ترور در کشورهای منطقه دست میزنند و با زنان رفتارهایی میکنند که حتی چندین قرن پیش که بشر به بلوغ کنونی نرسیده بود، رخ نمیداد.
وی در ادامه سخنان به موضوع کرامت انسانی اشاره کرد و افزود: کرامت انسانی مهمترین امتیازی است که جامعه بشری می تواند بر آن تکیه کند. این امتیاز چیزی جز همان انتخابگری و توان تشخیص نیست که خداوند متعال به انسان عطا فرموده است. این نگاه باید در همه ابعاد زندگی، رفتارها و گفتارها جاری و ساری باشد و هرگونه رفتار متضاد با این اصل آفرینش انسان، از سوی هیچ جریان و قدرتی پذیرفته نیست و انسان نباید چنین رفتاری را بپذیرد. چرا که در قرآن کریم بر این اصل اساسی یعنی حفظ کرامت انسان تاکید شده است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی سخنان خود را اینگونه ادامه داد: طرح رییس جمهوری اسلامی ایران، دکتر روحانی، مبنی بر جهان علیه خشونت و افراطیگرایی، که به اتفاق آرا در مجمع عمومی سازمان ملل به تصویب رسید، برگرفته از همین اصل کرامت انسانی است. اصلی که اجازه نمیدهد کرامت انسانی به بهانههای قرائتهای ناصحیح از دین، دستخوش بیتوجهی شود و سایه خشونت و افراطیگرایی که ریشهای جز در کجاندیشیهای برخی مدعیان دینداری ندارد، بر سر بشر بگستراند.
ابراهیمیترکمان همچنین اشارهای به شاخصهای متعارف توسعه اجتماعی کرد و گفت: این شاخصها بیانگر پیشرفت شتابان زنان در جمهوری اسلامی ایران است. برای نمونه بیش از ۶۰ درصد ۴ میلیون دانشجوی ایران را بانوان تشکیل میدهند. شاخص امید در زنان ایران ۷۴ سال و دو سال بیش از مردان است و سازمان بهداشت جهانی در دو دهه گذشته، دو بار از ایران به عنوان موفقترین کشور در کاهش نرخ مرگ و میر کودکان تقدیر کرده است. بدیهی است که سلامت کودکان و کاهش مرگ و میر آنان، با سلامت مادران رابطه مستقیم دارد و در نتیجه سلامت، تولد و باروری به شکل طولی نشانگر بالا بودن بهداشت در زنان جامعه است.
وی ادامه داد: حضور زنان در سطوح مختلف مدیریتی کشور، در صحنههای سیاسی و انتخاباتی، در عرصههای فرهنگی و هنری و آموزشی و … بسیار چشمگیر است. شاید برای میهمانان چینی ما این موضوع جالب باشد که پرفروشترین کتاب رمان سالهای اخیر در جمهوری اسلامی ایران را یک زن نوشته است و داستان آن درباره یک زن قهرمان در دوران جنگ تحمیلی است.
رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی سخنان خود را اینگونه پایان داد: ما آمادهایم تجربیات خود را در سه دههای که از عمر انقلاب ما میگذرد، در اختیار شما بگذاریم و از تجربیات شما نیز در حوزه مسایل زنان و خانواده استقبال میکنیم.
بنا بر اعلام این خبر، نشست «زنان و توازن مشارکتهای اقتصادی و استراتژیهای جمعیتی» پیش از ظهر امروز دوشنبه ۲۸ مهر، در حسنیه الزهرا (س) سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، آغاز شد که در آن مباحثی همچون؛ «خانواده و نقشهای تربیتی»، «زنان و استراتژیهای جمعیتی»، «زنان، خانواده و اشتغال»، «زنان، مدیریت مصرف و تولید پایدار»، «زنان و حفظ فرهنگ ملل در فرایند جهانی شدن» و … به بحث گذاشته میشد.
در این نشست، علاوه بر دکتر ابراهیمیترکمان، رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، دکتر الهام امینزاده، معاون حقوقی رییس جمهوری اسلامی ایران، لاله افتخاری، نماینده مجلس شورای اسلامی، صدیقه حجازی، مدیرکل زنان و خانوادهی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، یو هانگ کوئی، معاون سازمان زنان چین، جمعی از مسئولان سازمان زنان چین و تعدادی از فعالان حوزهی زنان و خانواده کشورمان حضور دارند.
- کتاب فقه سیاسی و جمهوری اسلامی ایران منتشر شد
- نماینده سازمان ملل متحد در جمهوری اسلامی ایران، زنگ صلح را به صدا درآورد
- آشنایی با قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران
- نمایندگان ایران در مسابقات بین المللی قرآن مبلغان شیعه و جمهوری اسلامی هستند
- حقوق اقلیتها در ایران رعایت می شود/ جمهوری اسلامی منادی دفاع از مستضعفان جهان