انتشار «رساله مودت» علامه طهرانی در بیروت
کتاب «رساله المودة؛ تفسیر آیة المودة: قل لا اسئلکم علیه اجرا الا المودة فی القربی» از مکتوبات علامه سیّد محمد حسین حسینی طهرانی، با مقدمه و تصحیح آیة الله حاج سید محمد محسن حسینی طهرانی(فرزند علامه)، با همکاری انتشارات مکتب وحی و انتشارات دار المحجة البیضاء در لبنان (بیروت) منتشر شد.
آغاز سخنرانیهای مهرماه پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی
در مهرماه ۹۲ پژوهشکدهها و گروههای مختلف پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی در حوزه های مختلف علوم انسانی میزبان ۱۳ عنوان سخنرانی خواهند بود.
کهن الگوی سفر روحانی در معراج نامه ابن عربی، آفرینش معنایی در نهج البلاغه، بررسی نسبت جهاد و ترور در اسلام، بومی سازی آزوفا؛ آموزش زبان و فرهنگ ایران به غیرفارسی زبانان، پژوهشی در تاریخ اجتماعی رنگها در جهان اسلام، تهذب و خودسازی در نهج البلاغه،جامعه شناسی تاریخی چارلز تیلی، در جستجوی رویکرد نظری برای فهم جامعه ایران( ایرانی- جهانی شدن)، اتحاد غرب، افتراق شرقی رویکردی انتقادی به ابعاد شناختی مفهوم میراث ناملموس در ایران، گنجینه های ایرانشناسی در بمبئی(مکتوبات پارسیان)، دشمنی با امیرالمؤمنین علی(ع) در مسیر تاریخی با تکیه بر شناخت مفهوم ناصبیگری در متون شیعی، تجدد بومی در ایران( ویژگی ها و چالشها) و پیشگویی های عربی درباره سقوط ساسانیان از عناوین این سخنرانی ها به شمار می رود.
واکنش به ثبت نام سیدجمال اسدآبادی به « افغانی»
یکی از اخباری که این هفته بر خروجی خبرگزاری مهر؛ منتشر شد؛ ثبت نام سیدجمال الدین اسدآبادی به نام افغانی در یونسکو بود که واکنشهایی را به دنبال داشت. دبیرکل بنیاد فردوسی پس از بررسی چگونگی ثبت مفاخر ایرانی، اسلامی در یونسکو گفت: با پیشنهاد افغانستان و پشتیبانی ایران رویداد “یکصد و پنجاهمین سالگرد زندگی فعال سید جمالالدین اسدآبادی” درفهرست یونسکو ثبت شده اما در این پرونده نام سید جمال الدین اسدآبادی، “سید جمالالدین افغانی” درج شده است.
دکتر کریم مجتهدی در واکنش به این خبر گفت: سید جمال الدین اسدآبادی ایرانی است و این امری روشن است و در زمان حیات خودش نیز این مسئله را کتمان نکرده و پاسپورتی که از وی پیدا شده ایرانی است و فکر می کنم اسناد آن در کتابخانه ملی وجود داشته باشد. لقب « افغانی» برای سید جمال الدین اسدآبادی یکی از چند لقبی است که در در زمان حیات او استفاده می شد و این مسئله به دلایل مختلفی برمی گردد. چون سید جمال الدین اسدآبادی بیش از آنکه یک متفکر باشد یک چهره سیاسی بین المللی است و در مواقع گوناگون اسامی و القاب مختلفی داشت. حتی عکس هایی که از او بر جا مانده بسیار متفاوت است، یعنی عکس های او در مصر، روسیه، هندوستان و… با هم بسیار متفاوت هستند.
هفتمین کنفرانس بین المللی تقریب مذاهب اسلامی با صدور بیانیه ای پایان یافت
هفتمین کنفرانس بین المللی تقریب مذاهب اسلامی که روز شنبه ۳۰ شهریور با عنوان ” نقش تقریب در مقابله با فرقه گرایی و حمایت از جامعه”، با حضور شخصیتها، متفکران و اندیشمندان برجسته مسلمان از کشورهای مختلف جهان کار خود را در مرکز اسلامی انگلیس در لندن آغاز کرده بود، با صدور بیانیه ای به کار خود پایان داد.
در این بیانیه شرکت کنندگان با تأکید بر عملیاتی کردن روشهای کاربردی ایجاد وحدت اسلام، هشدار داده اند: فرقه گرایی ابعاد خطرناکی به خود گرفته و وحدت امت اسلامی را توسط دشمنان و با همکاری پیروان نادان به طور جدی مورد تهدید قرار داده و به بستری برای نفوذ و اجرای برنامه های اجانب تبدیل شده است.
رونمایی از کتاب «ملک عظیم خداوندی»
همزمان با هفتاد و پنجمین نشست مؤسسه موعود عصر(عج) پنج شنبه ۲۸ شهریورماه کتاب پژوهشی «ملک عظیم خداوندی» طی مراسمی با حضور شفیعی سروستانی و حجت الاسلام میرلوحی رونمایی شد.
- ایرانی بودن سید جمال الدین اسدآبادی امری روشن است/ چرا سید جمال ملیت خویش را پنهان می کرد
- بیانیه پایانی هفتمین کنفرانس بین المللی تقریب مذاهب اسلامی/ فرقه گرایی ابعاد خطرناکی به خود گرفته است
- حج بهترین فرصت تقریب مذاهب در جهان اسلام/ حاجیان با رفتارشان شیعه را به جهان معرفی کنند
- دیدار دبیرکل مجمع تقریب مذاهب با سید حسن نصرالله/ تاکید بر تقویت وحدت اسلامی برای مقابله با توطئههای آمریکا
- کتاب «جلال حکمت و عرفان» منتشر شد/ یادنامه استاد علامه سیدجلالالدین آشتیانی