۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۳ موضوع: اخبار حوزه دین و اندیشه


به گزارش پارک علم و فناوری قم به نقل از مهر، حجت الاسلام محمد محسن طبسی عضو هیئت علمی و مدیر گروه فرق شیعی دانشگاه ادیان و مذاهب در برنامه شب آسمانی شبکه قرآن و معارف سیما بیان داشت: هیچ کس در زمان محمد بن عبدالوهاب با وی موافق نبود و می‌توان گفت که وهابیت از ابتدا با چالش و بحران مشروعیت مواجه بوده است.


 وی گفت: اولین قربانیان جریان تکفیری وهابیت سنی‌ها بودند و این موضوع در کتاب‌های تاریخی اهل سنت آمده است که وهابی‌ها زنان اهل سنت را به یغما بردند و خانه‌های آنان را ویران کردند.


حجت الاسلام طبسی اظهار داشت: زینی دحلان از فقهای شافعی مذهب است که در زمان خود در مکه مفتی بوده است او کتاب‌های بسیاری را نوشته و جالب این است که دو سوم از کتاب‌هایش در رد وهابیت است.

 

این پژوهشگر تاریخ ادامه داد: یکی از کتاب‌های زینی دحلان کتاب فتنة الوهابیه است که در این کتاب وی از کلمه خبیث برای نام بردن محمدبن عبدالوهاب استفاده می کند و پس از بیان سال وفات محمدبن عبدالوهاب بیان می‌کند که او در این سال به هلاکت رسیده است این نفرت که شخصی هم نبوده از سر باورهای برادران اهل سنت است.


 وی افزود: بیشترین کسانی که چه از لحاظ کمی و چه از لحاظ کیفی علیه وهابیت کتاب و ردیه نوشته اند سنی‌ها هستند می توان گفت که بیش از ۸۰ درصد کتاب‌های علیه وهابیت برای سنی‌هاست. وهابیون در کتاب تاریخ نجد خود اهل سنت را متهم کرده و آنها را مشرک می‌دانند از طرفی در تلاش هستند تا شیعه را نیز خطری بزرگ معرفی کنند.


وی با بیان این مطلب که شیعه همیشه برای دیگر مذاهب امنیت را به ارمغان آورده است گفت: تاریخ شهادت می دهد که هرجا تفکرات افراطی سلفی و وهابیت وجود داشته همیشه در آن جا تشنج ایجاد شده در صورتی که در جامعه‌ای که حکومت و مردم شیعه بوده‌اند همیشه رفاقت و صلح و عطوفت برقرار بوده است.


وی با بیان این که هرگز شیعه و سنی همدیگر را تکفیر نمی کنند تأکید کرد: نویسنده کتاب الصواعق الالهیه شیخ سلیمان برادر محمد بن عبدالوهاب است که درباره برادر خود می‌گوید محمدبن عبدالوهاب طبق منطق کافر است.


حجت السلام طبسی گفت: شیخ سلیمان در رابطه با عبدالوهاب می گوید گذشتگان ما، کسی را تکفیر نمی‌کردند اما عبدالوهاب عمده مردم را تکفیر کرده و خون آن‌ها را مباح می داند او اصلا سلفی نیست و دروغ می‌گوید باید از او پرسید چرا مخفیانه عوام الناس و افراد جاهل را پیدا می‌کند و حرف‌های خود را به آنان می‌گوید نه به انسان‌های عالم.


مدیر گروه فرق شیعی دانشگاه ادیان و مذاهب در پایان سخنانش تصریح کرد: وهابیت به جای تقویت وحدت و موضع گرفتن علیه استعمار، علیه مسلمانان اقدام می‌کند هرچند آنها ادعای حرکت اصلاحی را داشتند اما در حقیقت اقداماتشان به جای اصلاحی، افسادی است.

مطالب مرتبط :
  1. نقطه اشتراک کمونیست، مکتب غرب و آمریکا با وهابیت/ یکی از اصلی‌ترین مشکلات گمراهی وهابیت کمرنگ کردن مسائل غیبی است
  2. جامعه وهابی در صدد نقد محمد عبدالوهاب است/ وهابیت شرکت نکردن در جنگ را معادل کفر می داند
  3. اثر فاخری نداریم که جریان وهابیت را با استفاده از ادبیات داستانی برای مخاطبین جوان نقد کند
  4. ترویج اندیشه همزیستی باید در جوامع اسلامی نهادینه شود/ جریان تکفیری ساخته غرب است
  5. رسانه ملی عامل برخی مشکلات اخلاقی جامعه/ جنایات جریان‌های تکفیری مصداق عمل بدون بصیرت است

پارک علم و فناوری قم

zohur