۲۸ مهر ۱۳۹۳ موضوع: اخبار حوزه دین و اندیشه


به گزارش پارک علم و فناوری قم به نقل از مهر، همایش بین‌المللی «فرهنگ معنوی» با حضور شخصیت‌هایی فرهنگی از ۱۷ کشور جهان و سخنرانی آیت‌الله تسخیری، عضو هیأت‌ رییسه‌ کنگره‌ رهبران ادیان سنتی جهان، در آستانای قزاقستان، برگزار شد.


علاوه بر آیت‌الله تسخیری، مشاور مقام معظم رهبری در امور جهان اسلام، رضوان‌طلب، معاون وزیر و رییس مرکز جذب وزارت علوم کشورمان، اصغر صابری، رایزن فرهنگی و ابراهیم هادوی، نماینده‌ سفارت ایران در قزاقستان به نمایندگی از جمهوری اسلامی ایران در همایش بین‌المللی حضور داشتند. همایش بین‌المللی «فرهنگ معنوی» در شهر آستانا و در روزهای جمعه و شنبه ۲۵ و ۲۶ مهر در محل کاخ صلح و پیمان (ساختمان کنگره‌ ادیان) برگزار شد.


این همایش با سخنان محمدجانف تولگن، رییس مجلس سنا و رییس کنگره‌ رهبران ادیان سنتی جهان، افتتاح شد. محمدجانف، در سخنان آغازین همایش با یادآوری خطری که صلح جهانی را به مخاطره انداخته است، گفت: پس از قریب به یکصد سال که از کشتار بشریت در جنگ جهانی اول می‌گذرد، هنوز بوی خون و کشتار به مشام می‌رسد و در این روزگار نابرابر و خشونت، گردهم آمده‌ایم تا برای نجات بشریت از سقوط و رویارویی همفکری کنیم.


وی افزود: همچنین برای درک و حل مشکلات حاد حال حاضر، بر اساس اصول و ارزش‌های جهانی جمع در این همایش شده‌ایم تا با تقویت فرهنگ معنوی، با این ناهنجاری‌ها مقابله کنیم و راه‌حلی برای صلح و توسعه‌ی فرهنگ معنویت بیابیم که در این راه تنها با وحدت و تفاهم به پیروزی خواهیم رسید.


پس از سخنان رییس کنگره‌ رهبران ادیان سنتی جهان، نمایندگان کشورهای آمریکا، روسیه، ایران، استرالیا، هند، اسپانیا، آرژانتین، لبنان و … درباره‌ی ضرورت صلح و تفاهم برای دستیابی به فرهنگ معنوی، سخنرانی کردند.


آیت‌الله تسخیری، به عنوان رئیس هیأت جمهوری اسلامی ایران، در این همایش بین‌المللی، درباره‌ فرهنگ معنوی؛ اساس نظام عدالت جهانی، سخنرانی کرد. وی با تشکر از ابتکار سلطان نظربایف، رییس جمهور قزاقستان و محمدجانف، رییس کنگره‌ رهبران ادیان سنتی جهان برای ایجاد این همایش، ابراز امیدواری کرد که کنگره‌ ادیان و همایش فرهنگ معنوی، از مرحله‌ تفاهم بین متخصصین و نخبگان جامعه به فرهنگ عامه و گفت‌وگوی همگانی تبدیل شود.


آیت‌الله تسخیری، ایمان را به عنوان ضرورت بشریت و شرط اصلی گفت‌وگوی انسان‌ها برای رسیدن به تفاهم ذکر کرد و گفت: اسلام برای ایجاد صلح و آرامش و رشد و تعالی انسان آمده است و امنیت در پرتو اسلام هدیه‌ای الهی برای بشریت به شمار می‌رود.


وی افزود: مسئولیت امت اسلامی در ایجاد صلح و آرامش به معنی حقیقی آن، بسیار سنگین و مهم است؛ زیرا ایجاد صلح و آرامش و رشد و تعالی جامعه، منوط به آگاهی امت اسلامی، تلاش برای تطبیق و اجرای معیارهای اسلامی در جامعه، نهادینه کردن اخلاق و معنویت در جامعه و تحقق وحدت اسلامی است.


مشاور مقام معظم رهبری در امور جهان اسلام، در پایان بیان کرد: معتقدم که ما باید بر روی مفاهیم مشترک که زمینه‌ساز تکامل و تعالی انسان و جامعه است تأکید کنیم و در ایجاد جامعه‌ای سالم و به دور از افراط و خشونت بکوشیم.


بنا بر اعلام این خبر، در دومین روز نشست همایش «فرهنگ معنوی» که در سالن اجتماعات هتل ماریوت شهر آستانا برگزار شد که طی آن، ضمن سخنرانی تعدادی از شرکت‌کنندگان، قطعنامه‌ این همایش نیز مورد بررسی قرار گرفت که این قطعنامه، با تأکید بر ضرورت تلاش شخصیت‌ها و پیروان همه‌ ادیان در ایجاد فرهنگ و معنویت، صلح و امنیت، پرهیز از خشونت و افراط‌گرایی به تصویب رسید‌.


همچنین رضوان‌طلب، معاون وزیر علوم کشورمان و رییس مرکز جذب اساتید که در این همایش شرکت داشت، مقاله‌ خود را با عنوان «رابطه‌ی دین و صلح» ارایه داد.


گفتنی است؛ همایش «فرهنگ معنوی» با محوریت تلاش برای صلح و امنیت جهانی و پرهیز از خشونت و افراط‌گرایی، نشست مقدماتی برگزاری پنجمین کنگره‌ رهبران ادیان سنتی جهان است که در سال ۲۰۱۵ با حضور عده‌ زیادی از شخصیت‌های مهم دینی، سیاسی و اجتماعی جوامع، اقوام و ادیان مختلف در شهر آستانای قزاقستان برگزار خواهد شد.

 

مطالب مرتبط :
  1. ایجاد فتنه در کشورهای اسلامی با هدف ایجاد امنیت برای اسرائیل صورت می‌گیرد
  2. تأکید بر بازگشت به قرآن برای رهایی از مشکلات به وجود آمده در جهان اسلام
  3. باید موقوفاتی برای زنده نگه داشتن سیره امام حسن (ع) ایجاد شود
  4. خواستاری صلح و آرامش از کهن‌ترین آمال انسانی است/ ادیان از مدافعان صلح و آرامش بوده اند
  5. وقف مشارکتی ظرفیت بالایی برای جذب خیرخواهان ایجاد می کند

پارک علم و فناوری قم

zohur