به گزارش پارک علم و فناوری قم به نقل از مهر، دکتر ابوذر ابراهیمیترکمان، رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، عصر یکشنبه ۲۷ مهر، با معاون فدراسیون زنان چین و هیات همراه که به منظور شرکت در نشست تخصصی «زنان و توازن، مشارکتهای اقتصادی و استراتژیهای جمعیتی» به کشورمان سفر کردهاند، در محل این سازمان دیدار و گفتوگو کرد.
وی با بیان اینکه در فرهنگ ایرانی ـ اسلامی، توجه به زن، یک توجه مهم و بااهمیت است، ادامه داد: میدانیم که فدراسیون شما از سال ۱۹۴۹ فعالیت میکند و حتماً مطالعات بسیاری در حوزهی زنان انجام دادهاید. به همین دلیل برای ما بسیار جالب است که بتوانیم از تجربیات شما در این حوزه استفاده کنیم.
ابراهیمیترکمان، سخنان خود را با اشاره به تحولات خشونتآفرین و افراطگرا و وجود نگاه ابزاری به زن در برخی نقاط جهان، اینگونه ادامه داد: متأسفانه امروز در جهان شاهد هستیم که به بهانهی دفاع از زن، مفاهیم را به کلی تغییر میدهند و مثلاً بیبند و باری را به بهانهی آزادی زنان، ترویج میدهند که نمونهی آن در آمریکا به وضوح دیده میشود.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی همچنین با اشاره به حدیثی از پیامبر اسلام (ص) که زن را به گل تشبیه میکند، ادامه داد: در دین اسلام، از زن به عنوان لطیفترین و ظریفترین خلقت عالم یاد شده و در بسیاری از روایات اسلامی، توجه و احترام به زن، جزو وظایف مردان است؛ اما گروه تروریستی داعش، معلوم نیست با چه قرائتی از اسلام، علیه زنان جنایت میکند و آنها را در قبال دریافت مبالغی به فروش میرساند. برای نمونه، محور فعالیت گروه افراطی بوکو حرام در نیجریه، مبارزه با زنانی است که به تحصیل اشتغال دارند. یعنی آنها در قرن بیستویکم به دوران جاهلیت بازگشتهاند و به مبارزه با کسب دانش توسط زنان میپردازند.
رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، همچنین اشارهای به جایگاه زنان در جمهوری اسلامی ایران داشت و گفت: توجه به زنان در جمهوری اسلامی و با پیروزی انقلاب اسلامی، توجهی درخور شأن و منزلت زنان بوده است. در ایران، تعداد دانشجویان زن بیشتر از مردان هست. ۳ تن از معاونین رییس جمهوری ایران، زن هستند و حتی به خاطر حساسیت نهاد خانواده، قوهی قضاییهی جمهوری اسلامی ایران، دادگاهی به نام خانواده دارد که جدا از سایر دادگاههاست و در آن علاه بر قاضی، مشاورین خانواده هم حضور دارند که به دنبال حل کردن مشکلات خانوادهها هستند.
ابراهیمیترکمان با یادآوری بالارفتن سطح تحصیلات زنان در کشورهای ایران و چین، این عامل را سبب تربیت و رشد فرزندانی با سطح سلامت مناسب دانست و ابراز امیدواری کرد که نسل آینده، به دلیل بالا رفتن آگاهیهای مادران که در نتیجهی سوادآموزی زنان رخ داده است، نسلی مثمرثمر برای بشریت باشد.
در ادامه خانم «یو هانگ کوئی» معاون فدراسیون زنان چین و رییس هیأت چینی شرکت کننده در نشست تخصصی «زنان و توازن، مشارکتهای اقتصادی و استراتژیهای جمعیتی» در سخنانی با اشاره به آغاز روابط ایران و چین از زمان حیات سلسلهی هان غربی در چین و پادشاهی اشکانیان در ایران؛ و همچنین فعالیت جادهی ابریشم،بر وجود ارتباطات قوی و با پشتوانهی سیاسی، اقتصادی، بازرگانی و فرهنگی ایران و چین تأکید کرد و گفت: روابط ایران و چین و البته روابط زنان این دو کشور، دارای قدمتی تاریخی است. همانطور که گفتید فدراسیون زنان چین در سال ۱۹۴۹ تأسیس شده است و اتفاقاً اولین هیأت خارجی میهمان این فدراسیون در چین، هیأتی از زنان ایران بود.
وی ادامه داد: در سال ۲۰۰۹ میلادی هم ما میزبان هیأت دیگری از ایران بودیم و دو سال بعد، یعنی در ۲۰۱۱ همکاریهای استراتژیک و بلندمدت خود را با زنان ایران آغاز کردیم. امسال هم که نشست تخصصی «زنان و توازن، مشارکتهای اقتصادی و استراتژیهای جمعیتی» را در ادامه نشست قبلی خود در پکن، در کشور شما و در تهران برگزار خواهیم کرد.
بنا بر اعلام این خبر، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، همزمان با روز خانواده، نشست تخصصی «زنان و توازن، مشارکتهای اقتصادی و استراتژیهای جمعیتی» را با حضور مسئولین و اساتید حوزه زنان و خانواده ایران و چین، امروز دوشنبه ۲۸ مهر، در حسینیه الزهرای این سازمان، برگزار میکند.
در این نشست مباحثی همچون؛ «خانواده و نقشهای تربیتی»، «زنان و استراتژیهای جمعیتی»، «زنان، خانواده و اشتغال»، «زنان، مدیریت مصرف و تولید پایدار»، «زنان و حفظ فرهنگ ملل در فرایند جهانی شدن» و … به بحث گذاشته میشود.
- شهید مطهری در تعارض بین علم و دین بر تأویل علم تاکید دارد/ آزادی عقیده و آزادی فکر از دید استاد مطهری
- شریعتی با مطرح کردن عرفان، برابری، آزادی از نگاه نیوتنی به نگاه کوانتومی حرکت کرد
- تأثیر فقه بر آزادی اعتقادی/ مفهوم آزادی در اندیشه سیاسی اسلام
- نشست هیئت آمریکایی و ایرانی درباره بحثهای آخرالزمانی و نجات پس از مرگ از دید اسلام و مسیحیت
- تحرک فکری از نگاه انتقاد آمیز و نگاه همراه با شک آغاز می شود/ شک دستوری دکارت ۵ قرن پس از اسلام