به گزارش پارک علم و فناوری قم به نقل از مهر، حجتالاسلام والمسلمین احمد شرفخانی، معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه در محفل بینالمللی انس با قرآن کریم در اجلاس و جشنواره بینالمللی میراث فرهنگی ناملموس با ابراز خرسندی از برگزاری این جشنواره اظهار کرد: خوشبختانه استقبال مردم از این جشنواره خوب و قابل قبول است.
وی ادامه داد: اگر تاریخ را بررسی کنیم، مشاهده میکنیم بسیاری از ارزشهای جمعی و سنتها در گذشته وجود داشته که هماکنون در حال فراموشی هستند و یکی از مولفههای اجلاس میراث فرهنگی ناملموس احیای همین سنتها و ارزشهای قدیمی است.
شرفخانی اضافه کرد: وقف یک امر پسندیده و هدیه الهی است، اگر انسان بخشی از اموال خود را وقف کند، هم خود و هم اموال خود را ماندگار میکند و در حال حاضر حدود ۸۰۰ نوع نیت در زمینه وقف وجود دارد و در مجموع حدود ۱۲۷ هزار موقوفه در سراسر کشور داریم که هر موقوفه میتواند جزء میراث فرهنگی ناملموس باشد.
معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه تصریح کرد: در زمان رضا شاه، اقامه عزا برای امام حسین(ع) با مشکل روبهرو بود و مردم اموال خود را برای حفظ این ارزشها، وقف عزای امام حسین (ع) میکردند که هر پرچم عزای امام حسین (ع) میتواند یک میراث معنوی و فرهنگی ناملموس باشد.
وی با بیان اینکه باید تفکر قرآنی را به دنیا معرفی کنیم، در قرآن ۵ موضوع برای انس با قرآن معرفی شده است، گفت: قرائت، تلاوت، ترتیل، استماع و سکوت در هنگام خوانده شدن قرآن و تدبر در قرآن از مواردی هستند که برای انس با قرآن معرفی شدند و باید حق تلاوت را ادا کرد و در مفاهیم قرآن تدبر نمود و به احکام آن عمل کرد.
شرفخانی ادامه داد: قرآن کتاب زندگی است، قرآن تنها برای خواندن و کسب ثواب نیست و میتوان از قرآن در مشکلات مختلف زندگی کمک گرفت، آنچه ما را به حقایق نورانی میرساند تدبر در قرآن است و حفظ قرآن مقدمه خوبی برای تدبر در قرآن است.
معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه با بیان اینکه طرح ملی تربیت حافظان قرآن با هدف تربیت یک میلیون حافظ قرآن از سوی اوقاف در سراسر کشور اجرا می شود ، تصریح کرد: حدود ۷۵۰ هزار نفر در این طرح شرکت دارند که امیدواریم این مهم به تدبر در قرآن کمک کند.
- دومین نشست مشترک مدیران سازمان اوقاف و میراث فرهنگی برگزار شد/ افزایش همکاریها در ۵ حوزه
- تعامل نمایندگیهای جامعة المصطفی(ص) و رایزنیهای فرهنگی میتواند بسیار کارساز باشد
- هر ایرانی یک واقف باشد/ وقفهای دسته جمعی می تواند خلأهای موجود در کشور را مرتفع کند
- صدا و سیما می تواند در تبلیغ وقف در جامعه موثر باشد
- پروژه «بررسی فقهی حقوقی میراث فرهنگی» منتشر می شود/ چند خبر کوتاه از پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی